air

Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

 Πόσες φορές όταν έβλεπες μια ταινία συμπάθησες περισσότερο τον κακό από τον καλό της υπόθεσης; Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έχουμε δει στον κινηματογράφο διάφορους badass κακούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση με τον κουλ χαρακτήρα τους και την διαφορετικότητα τους. Επειδή είναι άπειροι και αν τους πιάναμε όλους έναν-έναν δεν θα τελειώναμε ποτέ, σε αυτό το αφιέρωμα παρουσιάζουμε τους 15 καλύτερους κακούς που έχουν περάσει από το σινεμά και έκαναν την διαφοράΟι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

1) Bill the Butcher (Gangs of New York)

Είναι γεγονός πως οποιοδήποτε ρόλο και αν υποδυθεί ο Daniel Day Lewis, καταφέρνει πραγματικά να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, αλλά στο ρόλο του κακού Bill the Butcher ο άνθρωπος πραγματικά έδωσε ρέστα. O Lewis υποδυόταν τον πατριώτη Bill, ο οποίος προσπαθούσε με την συμμορία του να απωθήσει την έλευση ξένων στη Νέα Υόρκη, καθώς πίστευε πως η πόλη ήταν μόνο για τους γνήσιους Αμερικάνους. Υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον Lewis, που έχασε όμως από τον επίσης τρομερό Adrien Brody για την ερμηνεία του στο Pianist.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

2) The Joker (The Dark Knight)

Πολλοί τον θεωρούν τον καλύτερο κακό στην ιστορία του κινηματογράφου. Αν όχι ο καλύτερος, ο Heath Ledger κατάφερε να δημιουργήσει την τέλεια εικόνα που χρειαζόταν ο μεγαλύτερος εχθρός του Batman, Joker, ο οποίος στο Dark Knight κατάφερε να κλέψει την παράσταση με τον τρελό, χαοτικό και απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Πραγματικά βλέποντας το Dark Knight σε κυριαρχεί ένα αίσθημα αβεβαιότητας και αγωνίας, καθώς δεν μπορείς να προβλέψεις μέχρι που θα φτάσει ο Joker. Και πραγματικά δεν έχει όρια. RIP Heath Ledger..
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

3) Hannibal Lecter (The Silence of the Lambs)

O ιατροδικαστής και κανίβαλος serial-killer Dr Hannibal Lecter είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τον κινηματογράφο και ένας από τους καλύτερους villain. Φυσικά για όλα αυτά ευθύνεται και ο απίστευτος Anthony Hopkins, ο οποίος ζωντάνεψε ιδανικά τον χαρακτήρα των βιβλίων του Thomas Harris, ο οποίος μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου του καταφέρνει να σε πανικοβάλει και να σε κάνει να ανατριχιάσεις.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

4) Darth Vader (Star Wars)

Κανονικά στη λίστα θα έπρεπε να υπάρχει ο απόλυτος κακός του Star Wars, Dark Emperor Palpatine, που στην ουσία ήταν εκείνος που κατέστρεψε τη Γαλαξιακή Κυβέρνηση και οδήγησε τον Anakin Skywalker στην Σκοτεινή Πλευρά. Ο Darth Vader είναι όμως εκείνος που κλέβει την παράσταση στη σειρά ταινιών, χάρη στην χαρακτηριστική φιγούρα του και τις μεγάλες ατάκες του. Άλλωστε η τραγική του ιστορία ως εκλεκτό που θα έφερνε την ισορροπία στο Force αλλά έπεσε θύμα του Dark Side, είναι μία από τις πιο τραγικές ιστορίες που είδαμε ποτέ από το cinema.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

5) Alex DeLarge (A Clockwork Orange)

Επίσης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους villain που πέρασε ποτέ από τον κινηματογράφο. Μόνο που βλέπεις το πρόσωπο του τρομερού «Droog dealer» Alex DeLarge της ταινίας «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» που τον υποδυόταν ο Malcolm McDowell, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα άτομο που δεν έχει όρια. Άγριοι βιασμοί, χρήση ναρκωτικών και ατέλειωτη βία είναι λίγες από τις πράξεις που κάνει ο DeLarge, για να σε πείσει πως είναι ένας από τους καλύτερους κακούς που γράφτηκε ποτέ.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

6) Jigsaw (Saw)

Τι να πούμε για τον πανέξυπνο και πανούργο Jigsaw της σειράς ταινιών Saw. Βλέποντας την αδικία και τα τρομερά εγκλήματα που διαπράττουν διάφοροι άνθρωποι, ο John Kramer (Jigsaw) αποφασίζει να τους τιμωρήσει με τον χειρότερο τρόπο, υποβάλλοντας τους σε ένα μαρτυρικό και αρκετά επίπονο «παιχνίδι» βασανιστηρίων με μικρές ελπίδες επιβίωσης, θέλοντας έτσι να τους κάνει να καταλάβουν το σφάλμα τους. Καλός άνθρωπος…
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

7) Sweeney Todd (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)

Να κεράσω ξυρισματάκι; Μάλλον όχι θα απαντούσες στον τρομερό κουρέα Sweeney Todd, ο οποίος αντί να ξυρίζει τα γένια των πελατών του, τους έκοβε το λαιμό. Σαν να μην έφτανε αυτό η συνεργάτιδα του Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter) πετσόκοβε τα πτώματα και έφτιαχνε πίτες από ανθρώπινο κρέας, το οποίο προσέφερε στους πελάτες της. Ίσως η καλύτερη ερμηνεία του Johnny Depp σε ταινία!
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

8) Sauron (The Lord of the Rings)

Μπορεί να μην εμφανίζεται σχεδόν καθόλου ως φυσική παρουσία στη σειρά ταινιών «The Lord of the Rings», αλλά μόνο στο άκουσμα του ονόματος του και της χαρακτηριστικής φράσης»I SEE YOU!», ο Sauron καταφέρνει να σε κάνει να πανικοβληθείς. Οδήγησε στο σκότος τους μεγαλύτερους βασιλιάδες όλων των βασιλείων, δημιούργησε το απόλυτο δαχτυλίδι καταστροφής, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο στρατό από Orc και κατάφερε να βυθίσει στο χάος όλη τη Μέση Γη. Ναι ο Sauron είναι ένας από τους μεγαλύτερους κακούς ever!
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

9) Don Vito Corleone (The Godfather)

Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο φοβερός Don Corleone, ο μεγαλύτερος δηλαδή μαφιόζος του cinema. O μεγάλος ηθοποιός Marlon Brando που βραβεύτηκε με Oscar για την ερμηνεία του, έδωσε πραγματικά ρεσιτάλ και δίδαξε σε πολλούς πως είναι ο ιδανικός νονός της νύχτας και γενικά ένας κακός. Φοβερός χαρακτήρας για μια απίστευτη ταινία που θεωρείται έγκλημα αν δεν την έχεις δει.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

10) Ozymandias (Watchmen)

Αν δεις την ταινία Watchmen ή θα την αγαπήσεις και θα πεις ότι είναι η καλύτερη ταινία με ήρωες που έχει κυκλοφορήσει ποτέ ή θα την μισήσεις λέγοντας «τι βλακεία είδα τώρα». Όπως και να χει στο Watchmen βλέπουμε τον κακό Ozymandias, ο οποίος για να φέρει ειρήνη στον κόσμο έχει σκεφτεί το απόλυτο σχέδιο αφανισμού. Τώρα πως συνδέεται η ειρήνη με τον αφανισμό; Καλύτερα δες την ταινία, την οποία αν έχεις το κουράγιο δες την Ultimate Edition που έχει διάρκεια 3 ώρες και 35 λεπτά, τα οποία όμως αξίζουν το κάθε δευτερόλεπτο.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

11) Dracula (Dracula 1992)

Στην ταινία Dracula του 1992 που βασιζόταν στο κλασικό έργο του Bram Stoker, ίσως είδαμε τον καλύτερο Dracula όλων των εποχών, με πρωταγωνιστή τον απίστευτο Gary Oldman. Από όποια version όμως και αν τον δεις, ο Count Dracula που αναζητεί εκδίκηση για τον θάνατο της αγαπημένης του Elisabeta πίνοντας το αίμα αθώων ανθρώπων, θεωρείται ένας από τους καλύτερους κακούς τους cinema. Η φράση από την ταινία του 1992 «I was betrayed, look what your god has done to me!» ακόμα με ανατριχιάζει!
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

12) Voldermort (Harry Potter)

O κακός Voldermort της σειράς ταινιών Harry Potter είναι επίσης μία από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες και από την πρώτη κιόλας ταινία καταλαβαίνεις πως πρόκειται για έναν ισχυρό μάγο, που απλά θέλει να κατακτήσει τα πάντα. Άλλωστε στις αρχές δεν τολμούσαν καν να αναφέρουν το όνομα του, καθώς τον φώναζαν με τη φράση «He-Who-Must-Not-Be-Named» ή αλλιώς «You-Know-Who» και φυσικά και η τρομακτική εμφάνιση του παίζει το δικό της ρόλο. Θεός ο Ralph Fiennes ως Voldermort, που κατάφερε να αποδώσει άψογα τον χαρακτήρα του γνωστού βιβλίου.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

13) Magneto (X-Men)

Στον κόσμο των X-Men όπου υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται με υπερφυσικές ικανότητες, υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ απλών ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Και επειδή οι πρώτοι φοβούνται τους δεύτερους, ο «κακός» της υπόθεσης Magneto που πάντα πίστευε πως οι άνθρωποι θέλουν να τους εξοντώσουν, συγκεντρώνει όλους μεταλλαγμένους με σκοπό να κυριαρχήσουν στον κόσμο και να προλάβει την απειλή των ανθρώπων. Όπως και να το κάνουμε πάντως είτε βλέπεις τον Ian McKellen είτε τον Michael Fassbender στο ρόλο του Magneto, μιλάμε για έναν από τους πιο κουλ κακούς.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

14) John Doe (Seven)

Μπορεί να εμφανίζεται για λίγα λεπτά στο καταπληκτικό φιλμ «Seven», αλλά ο serial-killer John Doe που σκότωνε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο τα θύματα του, αποτελεί επίσης έναν καταπληκτικό κακό. Φυσικά ο Kevin Spacey που κατά καιρούς έχει υποδυθεί και άλλους τρομερούς villain (βλέπε: The Usual Suspects, House of Cards), παίζει το δικό του ρόλο στη δημιουργία του τρομερού κακού. Μάλιστα ο John Doe είναι και από τους λίγους κακούς που «νικά» στο τέλος της ταινίας και για αυτό το λόγο το Seven θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες. Τελικά τι ήταν μέσα στο κουτί;
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά!

15) Αgent Smith (The Matrix)

Ο Agent Smith της ταινίας Matrix αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να έχεις φρικιαστική και τρομακτική εμφάνιση για να είσαι κακός. Ένα απλό μαύρο κουστούμι, ένα μαύρο γυαλί και ένα σατανικό γέλιο είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο Smith για να αποτελέσει έναν badass κακό. Άλλωστε είναι το απόλυτο όπλο των μηχανών που έχει ως σκοπό να σταματήσει την επανάσταση των ανθρώπων, με τον Hugo Weaving να δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.
Οι 15 καλύτεροι κακοί του σινεμά! 


πηγη http://www.fomo.gr