air

15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

 



Υπάρχουν ταινίες που τις βλέπεις για να περάσει απλά η ώρα σου και άλλες που είναι αρκετά διασκεδαστικές για να τις δεις με παρέα. Πόσες όμως είναι αυτές που πραγματικά σου έμειναν στο μυαλό ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια; Παραδείγματα ταινιών που τις βλέπεις και μετά κάθεσαι και σκέφτεσαι για κάμποση ώρα το νόημα τους υπάρχουν αρκετές, αλλά σε αυτό το αφιέρωμα θα δείτε 15 από αυτές που περνούν τόσο ισχυρό μήνυμα στο κοινό τους, που είναι ικανές ακόμα και να σου αλλάξουν την ζωή!

15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

 

1) Requiem for a Dream

Η ταινία «Requiem for a Dream» που φυσικά περιλαμβάνει και το κλασικό soundtrack, κυκλοφόρησε το 2000 και πραγματικά σόκαρε το κοινό με τις τρομερές σκηνές που έδειχνε και το μεγάλο μήνυμα που ήθελε να περάσει. Το φιλμ περιγράφει τις ζωές τεσσάρων ατόμων εθισμένων σε ναρκωτικές ουσίες και το πως αυτές κατάφεραν να επηρεάσουν το μυαλό τους και να καταστρέψουν ακόμα και τις ίδιες τους τις ζωές. Θυμάμαι όταν είχα δει για πρώτη φορά το «Requiem for a Dream» είχα σοκαριστεί τόσο πολύ, που εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κλείσω μάτι..
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

2) The Truman Show

Έλα πείτε την αλήθεια! Όταν είδατε για πρώτη φορά το «Truman Show» σε όλους σας πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάμερες στο σπίτι σας και ότι σας παρακολουθούν. Βλέποντας τον Truman (Jim Carrey) να αρχίζει να συνειδητοποιεί πως όλα γύρω του είναι ένα ψέμα και πως είναι φυλακισμένος σε ένα άρρωστο ριάλιτι show με πρωταγωνιστή τον ίδιο, η ταινία καταφέρνει να δεθεί με το κοινό του καταφέρνοντας να το κάνει να αναζητήσει το αληθινό νόημα της ζωής.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

3) The Matrix

Η ταινία θρύλος που κατάφερε να συνδυάσει άψογα την ασταμάτητη δράση με τα επαναστατικά ειδικά εφέ, με το πρωτότυπο και αρκετά φιλοσοφημένο της σενάριο που πραγματικά μας έκανε όλους να σκεφτούμε το νόημα της ζωής. Όπως ο υπάλληλος γραφείου Neo συνειδητοποιεί πως ο κόσμος που ζει είναι μια ψευδαίσθηση, έτσι και εμείς βλέποντας το Matrix συνειδητοποιούμε πως ο τρόπος ζωής που ζούμε είναι λάθος και επίτηδες έτσι κατασκευασμένος για να μας έχουν όλους υπό έλεγχο. Ή μήπως διαφωνείτε;
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

4) The Bucket List

Η απόλυτη ταινία που σου δίνει το μάθημα πως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτά που αγαπάς στη ζωή. Στις «Επιθυμίες στο Παρά Πέντε» δύο ηλικιωμένοι και ετοιμοθάνατοι άντρες δημιουργούν μια λίστα με τα πιο τρελά πράγματα που ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους και ξεκινούν ένα απίστευτο ταξίδι με σκοπό να τα εκπληρώσουν ένα-ένα. Τρομερές ερμηνείες από τους Morgan Freeman και Jack Nicholson, σε ένα φιλμ που πέρα από τα τρομερά αισθήματα που σου προκαλεί, θα σε κάνει να σκεφτείς αρκετά πράγματα για τη ζωή.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

5) The Shawshank Redemption

Η καλύτερη ταινία που έχει προβληθεί ποτέ σύμφωνα με το site Imdb έχοντας την εντυπωσιακή βαθμολογία 9.3/10. Ο λόγος για το φιλμ «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» που εξιστορεί τα 19 χρόνια που πέρασε στη φυλακή ο Andy (Tim Robbins) και την μεγάλη προσπάθεια του να δραπετεύσει ψάχνοντας τη λύτρωση. Ένα τρομερό παράδειγμα ταινίας που σου μαθαίνει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, πάντα υπάρχει ελπίδα αρκεί φυσικά να πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

6) Big Fish

Ίσως η καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη Tim Burton και που παραδόξως δεν παίζει ο Johnny Depp. Το Big Fish μας παρουσιάζει έναν πατέρα που πάντα εξιστορούσε στον γιο του τη μαγική ζωή που είχε ζήσει, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με γίγαντες, μάγισσες κα. Ο γιος του που ποτέ δεν πίστεψε στις ιστορίες του πατέρα του, θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να καταλάβει το νόημα τους, όταν μάθει ότι ο πατέρας του πεθαίνει από καρκίνο. Εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, καθώς μιλάμε για μία από τις πιο μαγικές και συγκινητικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει και που θα σας κάνει να δείτε κάποια πράγματα με εντελώς διαφορετικό μάτι.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

7) Into the Wild

Το «Into the Wild» περιγράφει τη ζωή ενός νέου, ο οποίος έχοντας βαρεθεί τον κόσμο που ζει και πιστεύοντας πως ο τρόπος που ζούνε οι άνθρωποι είναι λανθασμένος, αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να ζήσει μόνος του στην Αλάσκα, συντηρώντας τον εαυτό του καθαρά και μόνο από ότι του προσφέρει η φύση. Η ταινία μπορεί να έχει κάποια αρνητικά στοιχεία, αλλά αυτό που καταφέρνει να δείξει έξυπνα στο κοινό της είναι η μεγάλη επιθυμία ενός ανθρώπου να αλλάξει ζωή και να ακολουθήσει τα πιστεύω του, άσχετα με το πως θα το δουν οι συνάνθρωποι του.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

8) Life of Pi

Ομολογώ πως όταν μπήκα στην αίθουσα για να παρακολουθήσω την «Ζωή του Πι» δεν περίμενα ότι θα έβλεπα ένα τέτοιο αριστούργημα. Η ταινία μας περιγράφει την τρομερή περιπέτεια του μικρού Pi, που προσπαθεί να επιβιώσει μόνος στη θάλασσα, μετά το ναυάγιο του πλοίου που ταξίδευε με την οικογένεια του, έχοντας για μόνη συντροφιά μια τίγρη. Σίγουρα μία από τις πιο διαφορετικές ταινίες που έχουμε δει κατά καιρούς, που ειδικά στο τέλος της θα σε κάνει να την σκέφτεσαι για μέρες!
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

9) Fight Club

Άμα ξεκινήσουμε να αναλύουμε ένα-ένα τα θέματα που θίγει η ταινία «Fight Club«, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Η μεγάλη αξία που δίνει ο άνθρωπος στον καταναλωτισμό, αλλά και το γεγονός ότι σε κάνει να αναρωτηθείς ποιος πραγματικά είσαι και αν μπορείς να ξεφύγεις από την απλή και βαρετή καθημερινότητα που ζεις, είναι λίγα από τα πράγματα που θίγει το «Fight Club», κάνοντας το μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

10) American History X

Ίσως η ταινία που θίγει στον μεγαλύτερο βαθμό τον ρατσισμό και τις τρομερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον άνθρωπο. Ο λόγος για το «American History X» που περιγράφει τη ζωή ενός πρώην νεοναζί, ο οποίος έπειτα από κάποιο χρόνο που πέρασε στη φυλακή, προσπαθεί να αποτρέψει τον μικρό του αδελφό από το να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με εκείνον. Τρομερές ερμηνείες από τους Edward Norton και Edward Furlong, σε μια ταινία που θίγει τον ρατσισμό με τον πιο σκληρό τρόπο.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

11) Network

Μπορεί να μην την ξέρετε πολλοί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δείτε την ταινία «Network» που κυκλοφόρησε το 1976, θα καταλάβετε το πόσο προφητική και επίκαιρη είναι μέχρι σήμερα. Έπειτα από την απόλυση του, ο χρόνια παρουσιαστής ειδήσεων Howard Beale (Peter Finch), αποφασίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να καταδείξει στον κόσμο την προπαγάνδα της τηλεόρασης και το πως οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Τρομερή η ερμηνεία του Finch που του χάρισε και το Όσκαρ Α’ Αντρικού ρόλου. Ο ηθοποιός ένα χρόνο μετά έχασε τη ζωή του από έμφραγμα.

12) Dead Poets Society

Ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» μπορεί να θέλει να περάσει το κλασικό κλισέ μήνυμα «κυνήγα τα όνειρα σου», αλλά αυτό που την κάνει διαφορετική από τις άλλες είναι φυσικά ο τρόπος που το παρουσιάζει και φυσικά η συμμετοχή του Robin Williams στην ταινία. Με το σύνθημα «Carpe Diem», δηλαδή «Άδραξε τη μέρα», ο εκκεντρικός καθηγητής ποίησης John Keating (Williams) προσπαθεί με τον πιο πρωτοποριακό τρόπο να διδάξει στους μαθητές του μέσω της ποίησης την αξία της ζωής και πως το νόημα της είναι να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Από τις ταινίες που σε κάνουν να σκεφτείς πολύ και που θα σε κάνει να εύχεσαι να είχες στη ζωή σου καθηγητές σαν τον Keating (ου στην Ελλάδα σίγουρα..)

13) Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Η «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» δεν είναι μια ρομαντική ταινία όπως όλες οι άλλες. Ένας συντετριμμένος άντρας από την σχέση του, αφού μαθαίνει πως η πρώην κοπέλα του υποβλήθηκε σε μια επέμβαση για να τον αφαιρέσει από τη μνήμη της, αποφασίζει να κάνει το ίδιο. Καθώς όμως βλέπει τις αναμνήσεις του να φεύγουν, αντιλαμβάνεται πως ακόμα την αγαπάει και πως πλέον είναι πολύ αργά για να διορθώσει το λάθος του. Μία ταινία που πραγματικά αναδεικνύει τις διάφορες επιπλοκές των ανθρωπίνων σχέσεων και τον πόνο της απώλειας, αλλά και έναν Jim Carrey όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

14) Before Sunrise

Και αφού μιλήσαμε πριν για έρωτες και ανθρώπινες σχέσεις, άλλη μια ταινία που θα σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα είναι το «Before Sunrise«. Το φιλμ παρουσιάζει έναν νεαρό άντρα, οποίος συναντά σε ένα τραίνο μία κοπέλα και αφού γνωριστούν λίγο μεταξύ τους, αποφασίζουν να κατέβουν στην Βιέννη και να ζήσουν εκεί ολόκληρη τη μέρα μαζί, ξέροντας όμως πως αυτή θα είναι η πρώτη και τελευταία τους φορά. Μια ταινία που αποδεικνύει πως μια μικρή απόφαση, είναι ικανή να σου αλλάξει ολόκληρη την ζωή και πως τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από τον έρωτα.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

15) The Wave

Τελευταία στη λίστα μας είναι η τρομερή Γερμανικής παραγωγής ταινία «Die Welle» ή αλλιώς το «Κύμα«, όπου παρουσιάζει έναν καθηγητή λυκείου να προσπαθεί να δείξει στους μαθητές του πως θα ήταν η ζωή αν το καθεστώς που ζούσανε ήταν η δικτατορία, σχηματίζοντας μια μικρή ομάδα με όνομα «Το Κύμα». Ένα φιλμ που θα σου δείξει το πως η εξουσία είναι ικανή να διαφθείρει ακόμα και τον πιο καλό και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο και το πόσο εύκολο είναι να ξεφύγουν τα πράγματα που θεωρούμε ότι τα έχουμε υπό έλεγχο.
15 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή! 


πηγη http://www.fomo.gr