air

Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές για Μικρά Παιδία (και Μεγάλα)


 

Παιδικές σειρές, τηλεοπτικά και online εκπαιδευτικά προγράμματα από το 1960 μέχρι σήμερα. Bραβευμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά δημοτικού με την υπογραφή των μεγαλύτερων στούντιο όπως Disney Channel TV, Nickelodeon, Hanna-Barbera, Warner Bros.





Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Οι περιπέτειες του ΤεντένThe Adventures of Tintin (1991)
"Οι Περιπέτειες του Τεντέν"   
★★★★★★★★★★
Ο Τεντέν είναι ένας Βέλγος δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχεια εμπλέκεται σε περίεργες και παράξενες περιπέτειες. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του είναι οι ντετέκτιβς Ντυπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ, ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ και ο πιστός του σκύλος Μιλού.(30 λεπτά) (Ηλικία: 9+)






Disney Channel TV ΠαπιοπεριπέτειεςDuckTales (1987)
"Παπιοπεριπέτειες"   
★★★★★★★★★★
Ο Σκρούτζ ΜακΝτακ, Ο Χιούη, ο Λιούη και ο Ντιούι σε υπέροχες περιπέτειες στο αγαπημένο cartoon series από τον Walt Disney. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Παλιές Παιδικές Σειρές Οι ΦλίντστοουνςThe Flintstones (1960)
"Οι Φλίντστοουνς"   
★★★★★★★★★★
Οι κωμικές περιπέτειες δυο οικογενειών στη λίθινη εποχή. Το διάσημο καρτούν των Χάνα και Μπαρμπέρα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για ΠαιδιάAvatar: The Last Airbender (2005)
"Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου 
★★★★★★★★★★
Ο δωδεκάχρονος Άανγκ και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τον κόσμο νικώντας τον Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, και να σταματήσουν τον φρικτό πόλεμο, που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια η Φυλή της Φωτιάς. Ο Ασιατικός μυστικισμός συναντά την επική φαντασία σε μία κορυφαία σειρά κινουμένων σχεδίων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Παλιά Κινούμενα Σχέδια Ο Ροζ ΠάνθηραςThe Pink Panther Show (1969)
"Το Σόου του Ροζ Πάνθηρα"   
★★★★★★★★★★
Ο Ροζ Πάνθηρας είναι ένας ηρωικός, ηθικός αίλουρος με ροζ γούνα και τρόπους Άγγλου αριστοκράτη. Τα DVD της σειράς αποτελούν πρωτότυπα δώρα για παιδιά και μεγάλους. (90 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Παιδικές Σειρές Μάντεψε Πόσο Σ' αγαπώGuess How Much I Love You (2012)
"Μάντεψε Πόσο Σ' αγαπώ"   
★★★★★★★★★★
Πανέμορφο ανιμέισον με γλυκά και ευγενικά μηνύματα. Μερικές φορές, όταν αγαπάς κάποιον πάρα πολύ, ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να περιγράψεις πόσο μεγάλα είναι τα αισθήματά σου. Όμως η αγάπη δεν είναι εύκολο να μετρηθεί! (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 






Παιδικές Σειρές για Κορίτσια Κάντι Κάντι Kyandi Kyandi (1975) 
"Κάντι Κάντι"   
★★★★★★★★★☆
Σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής. Η Κάντι Γουάιτ Άρντλεϋ μεγάλωσε σ´ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. (15 λεπτά) (Ηλικία: 6+)  








Παιδικές Σειρές για Κορίτσια Σέιλορ ΜουνBishôjo senshi Sêrâ Mûn (1992)
"Σέιλορ Μουν"   
★★★★★★★★★☆
Το Σέιλορ Μουν αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα στην εξέλιξη του σύγχρονου σχεδίου και του σεναρίου των μάνγκα και έκανε δημοφιλές το είδος των μάνγκα με ομάδες κοριτσιών με μαγικές ιδιότητες. Η σειρά Σέιλορ Μουν μετατράπηκε σε αρχέτυπο για πολλές άλλες μελλοντικές σειρές του είδους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Παιδικές Σειρές Ντακ ΝτότζερςDuck Dodgers (2003)
"Ντακ Ντότζερς"   
★★★★★★★★★☆
Κωμική σειρά παιδικής επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή το alter ego του Daffy Duck. Σε αυτά retro κινούμενα σχέδια, Ο Ντακ Ρότζερς είναι καπετάνιος του διαστήματος που διαθέτει θέληση μα όχι και ικανότητες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)







Παιδικές Σειρές Μπεν και ΧόλιBen and Holly (2009)
"Μπεν και Χόλι"   
★★★★★★★★★☆
Η Χόλι είναι μια πριγκίπισσα νεράιδα και ο Μπεν ένα ξωτικό. Η σειρά ακολουθεί τη φιλία τους στο μαγικό βασίλειο των ξωτικών και των νεράιδων. Η σειρά αποτελείται από 63 επεισόδια, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα "Πικ-Νικ στη Σελήνη", "Το Πάρτυ", "Το Ρομπότ", "Το Χιόνι" και το "Εργοστάσιο των Ξωτικών", "Επίσκεψη στο Κάστρο των Καλεντούλα", "Το υποβρύχιο των Ξωτικών" και "Τα Χριστούγεννα".(11 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





The Charlie Brown and Snoopy Show (1983) 
 "Τσάρλι Μπράουν και Σνούπι 
★★★★★★★★★☆
Ξεκαρδιστικές αλλά και συγκινητικές ταυτόχρονα, οι ιστορίες του Σνούπι, του Τσάρλι Μπράουν και της υπόλοιπης παρέας των Πίνατς. Παλιά και αγαπημένα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 80. (23 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







Παλιές Παιδικές Σειρές ΣάντιμπελHello! Sandy Bell (1981)
"Σάντιμπελ"   

★★★★★★★★☆☆ 
 Η γλυκιά η Σάντι ζει με τον πατέρα της στη Σκωτία και περνάει τον χρόνο της παίζοντας με τον πιστό της φίλο Όλιβερ και τους φίλους της. Κινούμενα σχέδια Ιαπωνικής παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 9+)






Παιδικές Σειρές Τα ΣτρουμφάκιαSmurfs (1981)
"Τα Στρουμφάκια"   
★★★★★★★★☆☆
Μικρά γαλάζια πλάσματα ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Ανάμεσα τους αγαπημένοι παιδικοί ήρωες όπως ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα, ο Σπιρτούλης, ο Ξεφτέρης, ο Γκρινιάρης, ο Μελένιος και ο Λιχούδης. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά Άβαταρ: Ο Θρύλος της ΚόρραThe Legend of Korra (2012)
"Άβαταρ: Ο Θρύλος της Κόρρα"   
★★★★★★★★★☆
Η 17χρονη Άβαταρ Κόρρα μάχεται για να κρατήσει τη Δημοκρατική Πόλη ασφαλή από τις δυνάμεις του κακού τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Μια δυνατή ηρωίδα και πλούσια θετικά μηνύματα δημιουργούν μια εξαιρετική σειρά φαντασίας. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 







Pinky and the Brain (1995)
"Ο Πίνκι και ο Μπρέϊν"   
★★★★★★★★☆☆ 
Τι θα κάνουμε απόψε Μπρέιν;
Ό,τι κάνουμε κάθε βράδυ Πίνκι. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον κόσμο. Μια πανέξυπνη σειρά της Γουόρνερ Μπρος. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Παιδικές Σειρές Το Μάππετ Σόου The Muppet Show (1976)
"Το Μάππετ Σώου"   
★★★★★★★★
Το περιοδικό Time χαρακτήρισε Το Μάππετ Σώου ως "το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη γη". Ξεκαρδιστικό και ευφυές διασκεδάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Παιδικές Σειρές Σέσαμι ΣτριτSesame Street (1969)
"Σέσαμι Στριτ"   
★★★★★★★★
Το Sesame Street χτίστηκε γύρω από μία καινοτόμα διορατικότητα: ότι αν μπορείς να κρατήσεις την προσοχή των παιδιών, μπορείς και να τα εκπαιδεύσεις

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/notes/article/174845/sesame-street-40-hronia-gia-ekatommyria-paidika-hamogela.html
Πηγή: www.in2life.gr
Άκρως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν αριθμούς, έννοιες και αγγλικά. Το Sesame Street χτίστηκε γύρω από μία καινοτόμα διορατικότητα: ότι αν μπορείς να κρατήσεις την προσοχή των παιδιών, μπορείς και να τα εκπαιδεύσεις.
(60 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές για Παιδιά Δημοτικού Οι ΤζέτσονςThe Jetsons (1962)
"Οι Τζέτσονς"   
★★★★★★★★
Η αγαπημένη φουτουριστική οικογένεια της Hanna-Barbera. Retro γραφικά και το συναρπαστικό μέλλον όπως το φαντάστηκαν οι δημιουργοί της σειράς πριν από 50 χρόνια. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Παιδικές Σειρές για Παιδιά ΔημοτικούThe Amazing World of Gumball (2011)
"Ο Εκπληκτικός Κόσμος του Γκάμπολ"   
★★★★★★★★
Ακολουθούμε τον Γκάμπολ Ουότερσον και την οικογένειά του σε αστείες και τρελές περιπέτειες. (11 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 









Παιδικές Σειρές για Παιδιά Δημοτικού Το Εργαστήριο του ΝτέξτερDexter's Laboratory (1996)
"Το Εργαστήριο του Ντέξτερ"   
★★★★★★★★
Ένα ιδιοφυές μικροσκοπικό αγόρι με κόκκινα μαλλιά, ζει με τη μαμά, το μπαμπά και την ενοχλητική αδελφή του Ντι Ντι. Στο δωμάτιό του κρύβει ένα ολόκληρο εργαστήριο με χρονομηχανές, μυστικές φόρμουλες και τρομακτικά πλάσματα από άλλους πλανήτες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 




Παιδικές Σειρές για Παιδιά Δημοτικού ΝταγκDoug (1991)
"Νταγκ"   
★★★★★★★★
2 βραβεία EMMY, 2 Young Artist Awards, και 2 Κids Choice Awards. Ο Νταγκ είναι σίγουρος ότι τα πλήθη θα τον αποθεώνουν όταν θα είναι πια ένας διάσημος ροκ σταρ, ένας μεγάλος σκηνοθέτης, ένας γενναίος πιλότος, ένας ιδιοφυής βιολονίστας ή ένας πρωτοπόρος αστροναύτης! (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Παιδικές Σειρές για Παιδιά Δημοτικού Οι ΘάνερκατςThundercats (1985)
"Οι Θάνερκατς"   
★★★★★★★★
Οι Θάντερκατς είναι μία ομάδα ανθρωποειδών με αιλουροειδή χαρακτηριστικά από τον πλανήτη της Θαντέρα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Παιδικές Σειρές Τζακ ο Σαμουράι Samurai Jack (2001)
"Τζακ ο Σαμουράι"   
★★★★★★★★
Ο πατέρας του και Αυτοκράτορας της καταραμένης αυτής χώρας τον στέλνει στο χρόνο στο πλευρό σοφών Σαμουράι ώστε να διδαχθεί τα μυστικά & τις πολεμικές τους τέχνες και να γλιτώσει μια για πάντα την πατρίδα του από το σατανικό δαίμονα Ακού. (25 λεπτά) (Ηλικία: 9+)







Παιδικές Σειρές για παιδιά ΔημοτικούΤο Διάλειμμα Recess (1997)
"Το Διάλειμμα"   
★★★★★★★★
Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγής των στούντιο Disney. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις σχολικές περιπέτειες μίας παρέας μαθητών, του Τι Τζέι και των φίλων του Βινς, Σπινέλι, Γκρέτσεν, Μάικυ και Γκας. (15 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Παιδικές Σειρές για παιδιά Δημοτικού Φινέας και Φερμπ Phineas and Ferb (2007)
"Φινέας και Φερμπ" 
★★★★★★★★
Τα παιδιά διασκεδάζουν με τους δύο ευρηματικούς χαρακτήρες της Disney. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Παλιές Παιδικές Σειρές Χάιντι, το Κορίτσι των ΆλπεωνArupusu no shôjo Haiji (1974)
"Χάιντι, το Κορίτσι των Άλπεων"   
★★★★★★★★
Τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. (28 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Κουνγκ Φου Πάντα: Η ΣειράKung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011)  
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά"   
★★★★★★★
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται, διδάσκει, μαθαίνει, σκοντάφτει, μιλάει υπερβολικά και κυκλοφορεί ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Καταδίωξη στον ΚυβερνοχώροCyberchase (2002)
"Καταδίωξη στον Κυβερνοχώρο"   
★★★★★★★
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού και προσχολικής ηλικίας. Τρεις φίλοι πρέπει να σώσουν τον Κυβερνοχώρο από τον Κακό Χάκερ, χρησιμοποιώντας στρατηγική και μαθηματικά. Αν βρείτε το  DVD στα αγγλικά τα παιδιά σας θα ωφεληθούν και από τα μαθήματα αγγλικών.  (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






learn english online Η Μικρή ΠριγκίπισσαLittle Princess (2006)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα  
★★★★★★★

Χαριτωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας learn english online. Διατίθεται δωρεάν μέσω youtube. Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα αγγλικών και τρόπων από πανέμορφους χαρακτήρες. (10 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 






Παιδικές Σειρές Ρούπερτ το ΑρκουδάκιRupert (1991) 
"Ρούπερτ Το Αρκουδάκι"   
★★★★★★★
Οι περιπέτειες του έξυπνου, πολυμήχανου, γενναίου Ρούπερτ που καταλήγει άθελα του σε μακρινά μυστηριώδη μέρη, μα στο τέλος καταφέρνει να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι του στο Nutwood. Τα DVD και τα βιβλία της σειράς αποτελούν υπέροχα δώρα για παιδιά. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 







Παλιές Παιδικές Σειρές Το Σόου του Γιόγκι ΜπέαρThe Yogi Bear Show (1961)
"Το Σώου του Γιόγκι Μπέαρ"   
★★★★★★★
Ο Γιόγκι Μπέαρ χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα: καταρχήν, είναι «πιο έξυπνος από την μέση αρκούδα» και δεύτερον, έχει εμμονή με τα καλάθια του «πικ-νικ». Ένα ακόμα συμπαθέστατο καρτούν της Hanna-Barbera. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Παιδικές Σειρές Προσχολικής Ηλικίας Τσάρλυ και Λόλα Charlie and Lola (2005)
"Τσάρλυ και Λόλα"   
★★★★★★★
Όμορφο, έξυπνο και γλυκό καρτούν στο οποίο δυο αδέρφια δοκιμάζουν νέα πράγματα και δίνουν το καλό παράδειγμα στους μικρούς θεατές. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Babar (1989)
"Μπαμπάρ"   
★★★★★★★
Οι περιπέτειες του Βασιλιά των ελεφάντων, της οικογένειας του και των φίλων του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)









Εκπαιδευτικές Προγράμματα δημοτικού Γουάλας και Γκρόμιτ Ο Κόσμος των ΕφευρέσεωνWallace and Gromit's World of Invention (2010)
"Γουάλας και Γκρόμιτ: Ο Κόσμος των Εφευρέσεων"   
★★★★★★★
Ένα από τα πιο έξυπνα εκπαιδευτικά προγράμματα αφηγείται τις περιπέτειες του τρελο-εφευρέτη Γουάλας και του σκύλου του Γκρόμιτ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 








 
Μπαζ Λαϊτγίαρ της Αστρικής ΔιοίκησηςBuzz Lightyear of Star Command (2000)
"Μπαζ Λαϊτγίαρ της Αστρικής Διοίκησης"   
★★★★★★★
Disney και Pixar ενώνουν ξανά τις δυνάμεις του στις τηλεοπτικές περιπέτειες του αγαπημένου Μπαζ από την Ιστορία των Παιχνιδιών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Scooby-Doo! (2010)
"Σκούμπι Ντου! Ιστορίες Μυστηρίου"   
★★★★★★★
Ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς, ταξιδεύουν στον κόσμο. Κάθε μέρος που επισκέπτονται είναι στοιχειωμένο από ένα τέρας ή φάντασμα, πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα κάποιος άνθρωπος (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+)






"Μπάρμπι"    
★★★★★★★
Από το 2010 οι ταινίες Barbie μπήκαν στην Τρίτη γενιά τους αντικαθιστώντας την κλασσική Barbie Πριγκίπισσα με μια πιο μοντέρνα εκδοχή της. Οι ταινίες προβάλλονται κατά καιρούς στο Nickelodeon, συνήθως μετά την επίσημη κυκλοφορία του DVD. Οι ταινίες παράγονται από την Mattel Entertainment. (75-90 λεπτά) (Ηλικία: 5+) Περισσότερα...






Παλιές Παιδικές Σειρές Οι Περιπέτειες των Γκάμι ΜπέαρςAdventures of the Gummi Bears (1985)
"Οι Περιπέτειες των Γκάμι Μπέαρς"   
★★★★★★★
Κάποτε τα γενναία αρκουδάκια Gummi ανήκαν σε ένα σπουδαίο πολιτισμό που χάθηκε και τώρα βρίσκονται διασκορπισμένα στον
κόσμο. Με τη βοήθεια της σοφής Βίβλου των Gummi σιγά-σιγά ξεκλειδώνουν τα μυστικά του παρελθόντος τους και ανακαλύπτουν
τη μαγεία που ξεχάστηκε στο πέρασμα του χρόνου! Από την
disney channel tv. (22 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Παιδικές Σειρές για παιδιά Δημοτικού ΑνιμάνιακςAnimaniacs (1993)
"Ανιμάνιακς"   
★★★★★★★
Διασκεδαστικό καρτούν για μικρούς και μεγάλους με χαρακτήρες της Warner Brothers. (21 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
"Αλαντίν"   
★★★★★★★
Η σειρά βασίζεται στο γνωστό αραβικό παιδικό παραμύθι "Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" της σειράς Χίλιες και μια νύχτες. Άλλη μια παραγωγή της Disney για την τηλεόραση. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Παλίες Παιδικές Σειρές Τα ΧελωνονιντζάκιαTeenage Mutant Ninja Turtles (1987)
"Τα Χελωνονιντζάκια"   
★★★★★★★
Μια φανταστική ομάδα τεσσάρων μεταλλαγμένων χελωνών, οι οποίες προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφο αρουραίο, τον Δάσκαλο Σπλίντερ, στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)







Οι Περιπέτειες των Τάινι ΤουνςTiny Toon Adventures (1990)
"Οι Περιπέτειες των Τάινι Τουνς"   
★★★★★★★
Οι περιπέτειες μιας νέας γενιάς χαρακτήρων των Λούνεϊ Τουνς της Γουόρνερ Μπρος. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 








Τρελές ΚούρσεςWacky Races (1968)
"Τρελές Κούρσες"    
★★★★★★★
11 παλαβά αυτοσχέδια οχήματα με 11 αντίστοιχα παλαβά πληρώματα, κάνουν αγώνες μεταξύ τους σε διάφορες περιοχές της βόρειας Αμερικής. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 








Κάπτεν Πλάνετ Captain Planet and the Planeteers (1990)
"Κάπτεν Πλάνετ"    
★★★★★★★
Πέντε έφηβοι μετατρέπονται σε πλανητομαχητές και ενθαρρύνουν περιβαλλοντολογική συνείδηση στα παιδιά, και σώζουν την Γη από οικολογικές καταστροφές με την βοήθεια του υπερήρωα Κάπτεν Πλάνετ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 







Αστυνόμος ΣαϊνηςInspector Gadget (1983)
"Αστυνόμος Σαϊνης"   
★★★★★★★
Ένας αδέξιος και αφελής βιονικός άνθρωπος πασχίζει να σώσει τον κόσμο καθώς η ανιψιά του και ο σκύλος της σώζουν τελικά την κατάσταση. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Η Ζωή μου Ως Έφηβο ΡομπότMy Life as a Teenage Robot (2003)
"Η Ζωή μου Ως Έφηβο Ρομπότ"   
★★★★★★★
Οι περιπέτειες της Jenny Wakeman, ενός ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την Γη και έχει αναπτύξει πάθος για εφηβικές δραστηριότητες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 8+)








Little Einsteins (2005) 
"Οι Μικροί Αϊνστάιν"    
★★★★★★★
Άλλη μία σειρά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας της Disney και μέρος learn english online προγράμματος. Έκθεση του παιδιού από νεαρή ηλικία στην αγγλική γλώσσα βοηθά άμεσα και μακροπρόθεσμα την ικανότητα χειρισμού της. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







ΆρθουρArthur (1996)
"Άρθουρ 
★★★★★★★

Κεφάτες παιδικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον χαριτωμένο μυρμηγκοφάγο. Ο Άρθουρ και η παρέα του παρουσιάζουν με διασκεδαστικό και διδακτικό τρόπο τις καθημερινές καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά.(30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







Παλιές Παιδικές Σειρές Τσιπ και Ντέιλ Περιπέτειες ΔιάσωσηςChip 'n' Dale Rescue Rangers (1989)
"Τσιπ και Ντέιλ Περιπέτειες Διάσωσης"   
★★★★★★★
Κινούμενα σχέδια με τα γνωστά κατεργάρικα σκιουράκια των studio του Walt Disney. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Χέι ΆρνολντHey Arnold! (1996)
"Χέι Άρνολντ"   
★★★★★★★
Η καθημερινότητα ενός τετράχρονου σε μια πόλη που θυμίζει το Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη. Ζει μαζί με τους παππούδες του και συναντά γείτονες και φίλους. (15 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







The Powerpuff Girls (1998)
"Πάουερ Παφ Γκερλς: Τα Δυνατά Κορίτσια"   
★★★★★★★
Κινούμενα σχέδια όπου τρεις μικρές σούπερ ηρωίδες που σώζουν τον κόσμο από τέρατα και υποψήφιους κατακτητές. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Τοπ ΚατTop Cat (1961)
"Τοπ Κατ"   
★★★★★★★
Κλασικό παιδικό πρόγραμμα από τις αρχές τις δεκαετίας του 60. Μία από τις πρώτες παραγωγές του στούντιο Hanna-Barbera. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Οικογένεια ΘορνμπέριThe Wild Thornberrys (1998)
"Οικογένεια Θορνμπέρι"   
★★★★★★★☆☆☆
H οικογένεια Θορνμπερι ταξιδεύει στην Αφρική με ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα. Η κόρη τους έχει ένα κρυφό χάρισμα: να μιλάει με τα ζώα.(30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)








 Foster's Home for Imaginary Friends (2004)
"Το Σπίτι Φανταστικών Φίλων της Μαντάμ Φόστερ"   
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο 8χρονος Μακ ξεπέρασε πλέον τον φανταστικό του φίλο τον Μπλου, η μητέρα πήγε τον φανταστικό ήρωα στο Σπίτι Φανταστικών Φίλων της Μαντάμ Φόστερ, ώστε να υιοθετηθεί από ένα καινούριο παιδάκι. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)








 Danny Phantom (2004)
"Ντάνι Φάντομ"   
★★★★★★★☆☆☆
Ο 14χρονος Ντάνι αποκτά δυνάμεις φαντάσματος και σώζει τον κόσμο. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)








Dennis the Menace (1986)
"Ντένις Ο Τρομερός"   
★★★★★★★☆☆☆
Ο ξανθός μπόμπιρας κάνει τη μια σκανταλιά πίσω πίσω από την άλλη στο κλασσικό και αγαπημένο καρτούν από την δεκαετία του 80. Θύμα του, ο γείτονάς του, ο ηλικιωμένος Κύριος Γουίλσον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


 




Σιλβέστερ και Τουίτι Ιστορίες ΜυστηρίουThe Sylvester & Tweety Mysteries (1995)
"Σιλβέστερ και Τουίτι Ιστορίες Μυστηρίου"   
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Σιλβέστερ και ο Τουίτι εξετάζουν σκοτεινές ιστορίες μυστηρίου και τις εξιχνιάζουν μοναδικό και επεισοδιακό τρόπο. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Ντάσταρντλι και ΜάτλειDastardly and Muttley in Their Flying Machines (1969)
"Ντάσταρντλι και Μάτλει"   
★★★★★★★☆☆☆
Σε αυτή τη δημοφιλή μετεξέλιξη του Τρελές Κούρσες, ο Ντικ Ντάσταρντλι και o σκύλος και συμπιλότος του Μάτλει, πετάνε με ένα ιπτάμενο μαχητικό αεροπλάνο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








The Perils of Penelope Pitstop (1969)
"Οι περιπέτειες της Πηνελόπης Πίτστοπ"   
★★★★★★★☆☆☆ 
Η Πηνελόπη Πίτστοπ βρίσκεται σε κίνδυνο μα στο πάντα στο τέλος καταφέρνει να ξεφύγει από τους κακούς που την κυνηγούν. Άλλο ένα spin-off των Wacky Races των στούντιο Χάνα Μπάρμπερα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Astro Boy (2003)
"Άστρο Μπόι"   
★★★★★★★☆☆☆
Ο νεαρός σούπερ ήρωας είναι ένα ρομπότ με υπερφυσικές δυνάμεις. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Pokémon (1998)
"Πόκεμον"   
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Ας Κέτσαμ είναι ένας δεκάχρονος εκπαιδευτής από την πόλη Πάλετ, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Πόκεμον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Τιν ΤάιτανςTeen Titans (2003)
"Τιν Τάιτανς"   
★★★★★★★☆☆☆ 
Έφηβοι Υπερήρωες της DC ενώνουν τις δυνάμεις τους σε παραγωγή Γουόρνερ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)








Μπολτς και ΜπλιπBolts & Blip (2010)
"Μπολτς και Μπλιπ"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Δύο αναπάντεχοι φίλοι Ρομπότ ζούν στο φεγγάρι και με την βοήθεια των φίλων τους πίσω στη Γη, ανακαλύπτουν από τι είναι φτιαγμένοι σε αυτή την διαγαλακτική περιπέτεια. (23 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







ΡούκρατςRugrats (1991)
"Ρούκρατς"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Τέσσερα μωρά ανακαλύπτουν τον κόσμο και ζουν μεγάλες περιπέτειες χάρη στην ανεξάντλητη φαντασία τους.(30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)









Ένας Γάτος με ΚαπέλοThe Cat in the Hat Knows a Lot About That! (2010)
"Ένας Γάτος με Καπέλο"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ένας γάτος με καπέλο εισβάλει απρόσκλητος στη ζωή δυο μικρών παιδιών,  δημιουργεί πανδαιμόνιο και τα ωθεί να ξεπεράσουν τους παιδικούς τους φόβους και αμφιβολίες.(26 λεπτά) (Ηλικία: 3+)








Σιντ Ο Μικρός ΕπιστήμοναςSid, The Science Kid (2008)
"Σιντ, Ο Μικρός Επιστήμονας"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ένα νεαρό αγόρι εξερευνά την επιστήμη μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια.  (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)








  
Οι Επτά ΝάνοιThe 7D (2014)
"Οι Επτά Νάνοι"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Happy, Bashful, Sleepy, Sneezy, Dopey, Grumpy και ο Doc βοηθούν την Βασίλισσα Delightful να υπερασπιστεί το βασίλειο από ένα κακό ζευγάρι μάγων. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Clifford the Big Red Dog (2000)
"Κλίφορντ, Ο Μεγάλος Κόκκινος Σκύλος"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Κλίφορντ μαθαίνει στα παιδιά να παίζουν τίμια και να σέβονται τους άλλους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι από ίδια. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 








Kim Possible  (2002)
"Η Απίθανη Κιμ"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η Κιμ έφηβη ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές ιδιοφυίες αλλά και τα προσωπικά εφηβικά θέματα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)








The Garfield Show (2008)
"Το Σόου του Γκάρφιλντ"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Οι ιδιόμορφες περιπέτειες του πορτοκαλί γάτου, με την απεριόριστη όρεξη για λαζάνια και του αφεντικού του Τζον, με την απεριόριστη υπομονή! (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)









Πεμπλς και Μπαμ-ΜπαμThe Pebbles and Bamm-Bamm Show (1971) 
"Πεμπλς και Μπαμ-Μπαμ"   
★★★★★★
Η φιλία της Πεμπλς Φλινστόουν και του Μπαμ-Μπαμ Ραμπλ χρονολογείται από όταν ήταν μικρά παιδιά και γείτονες της διπλανής πόρτας. Τώρα ερωτευμένοι έφηβοι φοιτούν στο Γυμνάσιο Bedrock. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









ΠοπάυPopeye the Sailor (1960)
"Ποπάυ"   
★★★★★★
Οι περιπέτειες του Πόπαυ, ενός δυνατού ναυτικού καθώς αγωνίζεται για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Όλιβ Όιλ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)










"Μάγια, η Μέλισσα"   
★★★★★★
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)








The New Tom & Jerry Show (1975)
"Τομ και Τζέρι"   
★★★★★★
Μια σειρά κινούμενων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τους William Hanna και Joseph Barbera και επικεντρώνεται στην αντιπαλότητα ανάμεσα σε μια γάτα τον Tom και ένα ποντίκι τον Jerry των οποίων οι περιπέτειες συχνά εμπλέκουν κωμική βία. (7 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Sekai meisaku dôwa: Hakuchou no ouji (1977)
"Το Δάσος των Κύκνων" - "The Wild Swans"  
★★★★★★★
Η Ελίζα, ένα νεαρό κορίτσι, πρέπει να περάσει έξι χρόνια φτιάχνοντας πουκάμισα από δηλητηριωδη κισσό για να σώσει τα έξι αδέρφια της που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους από μια κακιά μάγισσα. Γιαπωνέζικο άνιμε της δεκαετίας της δεκαετίας του 70 που προβλήθηκε από την ΕΡΤ. (62 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Το Κουνέλι με τα Καρό ΑυτιάA kockásfülü nyúl (1978)
"Το Κουνέλι με τα Καρό Αυτιά" - "The Rabbit with Checkered Ears"  
★★★★★★★
Σειρά κινουμένων σχεδίων από την Ουγγαρία με απλές ιστορίες στις οποίες το κουνέλι με τα καρό αυτιά έβλεπε από το τηλεσκόποιο του πιο παιδί χρειαζόταν την βοήθεια του, και τότε χρησιμοποιούσε τα αυτιά του σαν έλικες και έσπευδε να σώσει την κατάσταση. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







Μια Φορά και Έναν Καιρό ήταν... ο Άνθρωπος
Il était une fois... l'homme (1978)
"Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... ο Άνθρωπος"
★★★★★★★★★
Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική παρουσίαση σε μορφή κινουμένων σχεδίων, της εξέλιξης της ανθρωπότητας και της ιστορία του Δυτικού κυρίως, Πολιτισμού. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γαλλικής παραγωγής, πρώτο της σειράς Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... (25 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Ο Μικρός ΠρίγκιπαςThe Adventures of the Little Prince (1978)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας"   
★★★★★★★★☆
Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων του 70, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ του 1943. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Φλας ΓκόρντονFlash Gordon (1979)
"Φλας Γκόρντον"
★★★★★★★
Ο καθηγητής Ζάρκοβ, ο αθλητικός Φλας Γκόρντον και η όμορφη Ντέιλ Άρντεν, ξεκινούν για τον πλανήτη Μόνγκο, για να σώσουν τη γη από την καταστροφική μανία του τρελού αυτοκράτορα του Σύμπαντος, Μινγκ. Διαστημική περιπέτεια βασισμένη στον γνωστό ήρωα των κόμικς. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)







Sport Billy (1979)
"Σπορτ Μπίλι"   
★★★★★★★★
Ο "ήρωας από άλλο πλανήτη" κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ήλιου και έχει πάντα μαζί του το μαγικό κίτρινο βαλιτσάκι του, το οποίο περιέχει διάφορα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες του. Εχθρός του η εξωγήινη Βάντα και το τσιράκι της ο Σάιντ, και βοηθοί του η Λίλυ και ο σκύλος του ο Γουίλυ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Nils Holgersson (1980) 
"Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον"
★★★★★★★
Σε αυτή την διασκευή κινουμένων σχεδίων του κλασσικού Σουιδικού παιδικού παραμυθιού, ο Νιλς ένα τεμπέλικο παιδί και άτακτο παιδί, που του αρέσει να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, κακομεταχειρίζεται έναν νάνο, ο οποίος για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο και έτσι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ΜέρεςLa Vuelta al Mundo de Willy Fog (1981)
"Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες"
★★★★★★★
Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό γαλλικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, αυτή η Ιαπωνική παραγωγή του 80 ακολουθεί τον εκκεντρικό και ριψοκίνδυνο Άγγλο αριστοκράτη Φιλέας Φογκ καθώς στοιχηματίζει ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Η Λίμνη των ΚύκνωνSekai meisaku dôwa: Hakuchô no mizûmi (1981)
"Η Λίμνη των Κύκνων" - "Swan Lake"  
★★★★★★★
Ένας πρίγκιπας ερωτεύεται μια πριγκίπισσα καταραμένη να αλλάξει σε κύκνο την ημέρα, αλλά η αγάπη τους απειλείται από τον μάγο που την κρατά αιχμάλωτη του. Άλλο ένα υπέροχο κλασσικό παιδικό παραμύθι, από το ίδιο Ιαπωνικό στούντιο που μας έφερε "Το Δάσος των Κύκνων" το 1977. (75 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Ο Σπάιντερμαν και οι Απίθανοι Φίλοι τουSpider-Man and His Amazing Friends (1981)
"Ο Σπάιντερμαν και οι Απίθανοι Φίλοι του"   
★★★★★★★
Ο Σπάιντερμαν μάχεται το εγκλήμα στη Νέα Υόρκη με τη βοήθεια του Iceman και της Firestar. (22 λεπτά) (Ηλικία: 8+)










The New Adventures of Zorro (1981)
"Οι Περιπέτειες του Ζορρό"
★★★★★★★☆☆
Ο μασκοφόρος μεξικάνος ήρωας σε νέες περιπέτειες στην Ισπανική Καλιφόρνια. (24 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Ο Ντ' Αρτακάν και Οι Τρεις ΣωματοφύλακεςD'Artacan y los Τres Μosqueperros (1981)
"Ο Ντ' Αρτακάν και Οι Τρεις Σωματοφύλακες 
★★★★★★★☆☆ 
Ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1983. Βασίζεται στο κλασσικό μυθιστόρημα εποχής "Οι Τρεις Σωματοφύλακες" του Αλέξανδρου Δουμά με τη διαφορά ότι σε αυτή την διασκευή οι ήρωες ανήκουν στο ζωικό βασίλειο. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... το ΔιάστημαIl était une fois... l'espace (1982)
"Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... το Διάστημα"
★★★★★★★★★
Συνέχεια της σειρά κινουμένων σχεδίων Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... ο Άνθρωπος, σε αυτή την ιστορία ακολουθούμε μια ομάδα ειρηνευτικών δυνάμεων η οποία ταξιδεύει στον γαλαξία για να επιλύσει διαφορές και να εξερευνήσει νέους κόσμους. (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Χ-ΜανHe-Man (1983)
"Χ-Μαν"   
★★★★★★★★
Ο Πρίγκιπας Άνταμ μεταμορφώνεται στον πιο δυνατό άνδρα του σύμπαντος και εναντιώνεται στις  δυνάμεις του κακού Skeletor για να σώσει τον πλανήτη Ετέρνια και να προστατεύσει τα μυστικά του Κάστρου Γκρέισκαλ.
(30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)








The Charlie Brown and Snoopy Show (1983) 
 "Τσάρλι Μπράουν και Σνούπι 
★★★★★★★★★☆
Ξεκαρδιστικές αλλά και συγκινητικές ταυτόχρονα, οι ιστορίες του Σνούπι, του Τσάρλι Μπράουν και της υπόλοιπης παρέας των Πίνατς. Παλιά και αγαπημένα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 80. (23 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Alvin & the Chipmunks (1983)
"Ο Άλβιν και η Παρέα του"   
★★★★★★★
Τρία αδέρφια σκιουράκια, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ, έχουν υιοθετηθεί από τον Ντέηβ. Κάθε επισόδειο βρίσκει τα αγόρια να μπλέκουν σε νέα προβλήματα και νέες και ασυνήθιστες καταστάσεις. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








ΗλιογέννητηRainbow Brite (1984)
"Ηλιογέννητη 
★★★★★★★
Η μικρή Ηλιογέννητη είναι η προστάτιδα των χρωμάτων και σε αυτή την παιδική σειρά του 80 ακολουθούμε τις περιπέτειες που ζει με τους υπέροχους χρωματιστούς φίλους της. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








Ισίδωρος ο ΓάτοςHeathcliff (1984)
"Ισίδωρος ο Γάτος" 
★★★★★★★
Οι περιπέτειες του Ισίδωρου, ενός έξυπνου πορτοκαλί γάτου του δρόμου, ο οποίος περνά τον περισσότερο χρόνο του προσπαθώντας να ρίξει ένα σκουπιδοτενεκέ πάνω στα κεφάλια των ανθρώπων. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Muppet BabiesMuppet Babies (1984)
★★★★★★★
Τα αγαπημένα Muppet ως αξιολάτρευτα μωρά, ζουν συναρπαστικές περιπέτειες με τη φαντασία τους μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 4+)










ΣνορκςSnorks (1984)
"Σνορκς"   
★★★★★★
Τα Σνόρκς είναι παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα υποβρύχια πλάσματα που χρησιμοποιούν τους φυσικούς αναπνευστήρες τους να βελάκια για να πετάγονται από δω και απο κει και για να δημιουργούν μουσική. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)








Transformers (1984)
"Τρανσφόρμερς"   
★★★★★★
Ο εξωγήινος πόλεμος μεταξύ των ηρωικών Ότομποτς και των σατανικών Ντισέπτικονς μεταφέρεται στη Γη, μετατρέποντάς τη σε πεδίο μάχης. (30 λεπτά) (Ηλικία: 9+)









Οι Περιπέτειες τυ Μικρού ΚοάλαKoara bôi Kokkî (1984)
"Οι Περιπέτειες τυ Μικρού Κοάλα" - "The Adventures of the Little Koala 
★★★★★★★☆☆☆
Ακολουθούμε τον Ρούμπεαρ το κοάλα και τους φίλους του στο ουτοπικό χωριό τους σε μια φανταστική εκδοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία. Μαζί με τα Κοάλα σε αυτή την χαρούμενη παιδική κινουμένων σχεδίων, γνωρίζουμε και άλλα ιθαγενή ζώα της αυστραλίας όπως κανγκουρό και πιγκουίνους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







Little Memole (1984)
"Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα" - "Tongari Bōshi no Memoru 
★★★★★★★☆☆☆
Το διαστημόπλιο που μεταφέρει τη μικρή Μεμόλ μαζί με άλλους 244 κατοίκους του Πλανήτη Ριρούρου, πέφτει στη Γη. Εκεί η τοσοδούλα πρωταγωνίστρια, γνωρίζεται με τη Μαρία, ένα ευγενικό, άρρωστο κορίτσι και γίνονται αχώριστες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







Λούκυ ΛουκLucky Luke (1984)
"Λούκυ Λουκ"   
★★★★★★
Ένας καουμπόι με μοναδικές ικανότητες στο σημάδι και στην ταχύτητα τραβήγματος του πιστολιού "πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του". Ο φτωχός και μόνος καουμπόι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για την πάταξη του εγκλήματος και την υπεράσπιση του δίκαιου. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)







The Raccoons (1985)
"Τα Ρακούν"   
★★★★★★
Οι περιπέτειες μιας οικογένειας ρακούν και των φίλους τους. (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)










The 13 Ghosts of Scooby-Doo (1985)
"Ο Σκούμπι Ντου και τα Φαντάσματα"   
★★★★★★★
Ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς πρέπει να επιστρέψουν 13 φαντάσματα μέσα σε ένα μαγικό σεντούκι. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+)







Droids (1985)
"Ντρόιντς"   
★★★★★★★
Οι περιπέτειες του R2 - D2 και του C - 3P0 πριν ακολουθήσουν τον Luke Skywalker. (24 λεπτά) (Ηλικία: 8+)









The Bugs Bunny/Looney Tunes Comedy Hour (1985)
"Μπαγκς Μπάνι 
★★★★★★★
Οι περιπέτειες του Μπαγκς Μπάνι και των υπόλοιπων αγαπημένων ηρώων των Λούνει Τούνς, όπως ο Ντάφι Ντακ, ο Σιλβέστερ και ο Τουίτι και ο Μπιπ Μπιπ. (45 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








She-Ra (1985)
★★★★★★★
Η Πριγκίπισσα Adora σηκώνει το μαγικό σπαθί της και μεταμορφώνεται στη She- Ra, την πιο δυνατή γυναίκα στο σύμπαν. Η δίδυμη αδερφή του Χ-Μαν, πολεμά τον κακό Horde έτσι ώστε ο πλανήτης της, η Εθερία να είναι ελεύθερη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








The Care Bears (1985)
"Τα Αρκουδάκια της Αγάπης 
★★★★★★★
Τα πολύχρωμα Αρκουδάκια της Αγάπης αγαπούν πολύ τους φίλους τους και παίζουν συνέχεια μαζί τους. Κάθε αρκουδάκι έρχεται σε διαφορετικό χρώμα και έχει ένα σύμβολο στην κοιλίτσα του, που αντιπροσωπεύει το καθήκον και την προσωπικότητά του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








MASK (1985)
"Μάσκες"   
★★★★★★
Ο Ματ Τράκερ ηγείται μιας ομάδας μασκοφόρων μαχητών του εγκλήματος κατά των δυνάμεων του ΒΕΝΟΜ. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Jem (1985)
"Η Τζεμ και οι Γόησες 
★★★★★★
Η Τζέρικα Μπέντον είναι κρυφά η ηγέτης ενός διάσημου, λαμπερού και συναρπαστικού μουσικού γκρουπ ομάδα.(22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)










Δαβίδ το ΞωτικόDavid el gnomo (1985)
"Δαβίδ το Ξωτικό 
★★★★★★☆☆☆
Οι φανταστικές περιπέτειες του Δαβίδ και της σύζυγου του Λίζας, οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να σώσουν τα ζώα και να νικήσουν τα τρολ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








ΣάγκμαLes Mondes Engloutis (1985)
"Σάγκμα"  - "Arcadia"
★★★★★★★
Οι κάτοικοι μιας μυθικής χαμένης πόλης, της Αρκαδίας, γλύτωσαν από τον κατακλυσμό καταφεύγοντας στο κέντρο της Γης, όπου επιβίωσαν χάρη στον τεχνητό τους ήλιο Σάγκμα. Μετά από πολλά χρόνια ο Σάγκμα αργοπεθαίνει και τα παιδιά της Αρκαδίας δημιουργούν την αγγελιοφόρο Αθηνά προκειμένου να τη στείλουν στην επιφάνεια για να φέρει βοήθεια. (26 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... η ΖωήIl était une fois... la vie (1986)
"Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... η Ζωή"
★★★★★★★★★
Συνέχεια της σειρά κινουμένων σχεδίων Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... ο Άνθρωπος και Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... το Διάστημα, εδώ παρακολουθούμε τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος μέσα από μικροσκοπικούς ανθρωπόμορφους φανταστικούς χαρακτήρες. (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






"Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα" - "Legend of Fabulous Battle Windaria" - "Once Upon a Time"
★★★★★★★
Ένας φιλόδοξος νεαρός αγρότης που κατοικεί στο ουδέτερο χωριό Saki, γίνεται πράκτορας ενός άσκοπου πόλεμου μεταξύ δύο βασιλείων, του Paro και του Itha. Το Saki βρίσκεται ανάμεσα στα δύο βασίλεια, οπού βρίσκεται και το Δέντρο της Ζωής. (100 λεπτά) (Ηλικία: 9+)






"Οι Πραγματικοί Γκόστμπαστερς "    The Real Ghost Busters (1986)
"Οι Πραγματικοί Γκόστμπαστερς 
★★★★★★★☆☆☆
Τρεις καθηγητές παραψυχολογίας στήνουν μια επιχείρηση με σκοπό να απαλλάσσουν τα σπίτια από παντός είδους φαντάσματα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)









Μικρό μου ΠόνυMy Little Pony 'n Friends (1986)
"Μικρό μου Πόνυ 
★★★★★★★☆☆☆
Η ιστορία ενός υπεύθυνου και καλόκαρδου κοριτσιού, της Μέγκαν σε έναν μαγικό κόσμο γεμάτο υπέροχα ομιλούντα μικρά πόνυ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Οι ΦωτεινούληδεςThe Glo Friends (1986)
"Οι Φωτεινούληδες 
★★★★★★☆☆☆
Μια ομάδα φιλικών, φωτεινών εντόμων επιβιώνει πίνοντας σταγόνες από το φεγαρόφως. Ωστόσο, οι εχθροί τους, οι υποχθόνιοι προσπαθούν να τα φυλακίσουν, και να τα αναγκάσουν να φωτείζουν τα υπόγεια σπήλαια, όπου ψάχνουν να βρυν χρυσό. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)







ΒαβουροπατάτεςPotato Head Kids (1986)
"Βαβουροπατάτες 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο κύριος Potato Head ηγείται των παιδιών του τίτλου, ενός πλούσιου μπουκέτου από ανθρωπόμορφες πατάτες με διαφορετικές, έντονες προσωπικότητες. (10 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








ΓκοστμπάστερςGhostbusters (1986)
"Γκοστμπάστερς"   
★★★★★★★
Μια ομάδα ερευνητών του υπερφυσικού αποτελούν τη μόνη άμυνα της Γης ενάντια σε έναν κακό μάγο φάντασμα και τα τσιράκια του. (25 λεπτά) (Ηλικία: 7+)









Moon Dreamers (1986)
"Τα παιδιά Του Ονείρου 
★★★★★★☆☆☆☆  
Τα παιδιά του ονείρου είναι μια ομάδα ουράνιων ανθρώπων που δημιουργούν και προσφέρουν ευχάριστα όνειρα στα παιδιά της Γης. (10 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









ΔεινόσαυροιDinosaucers (1987)
"Δεινόσαυροι"    
★★★★★★★
Δύο ομάδες πολεμιστών από το διάστημα πέφτουν στη Γη. Οι  καλοί μοιάζουν με χορτοφάγους δεινόσαυρους, και οι κακοί με σαρκοφάγους. Οι  καλοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με παιδιά της Γης για να σταματήσουν τους σαρκοφάγους από το να κατακτήσουν τον κόσμο μας. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 







ΜπρέιβΣταρBraveStarr (1987)
"ΜπρέιβΣταρ 
★★★★★★★☆☆☆
Ο επιδέξειος ιθαγενής Αμερικάνος σερίφης BraveStarr και η όμορφη δικαστής JB McBride αποστέλλονται στον πλανήτη Νέο Τέξας για να τον προστατεύσουν. Εξωγήινοι, δράση και κωμωδία σε αυτό το αμερικάνικο διαστημικό γουέστερν κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 80. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)







Ο Σερίφης του Διαστήματος και οι ΑστρομαχητέςSaber Rider and the Star Sheriffs (1987)
"Ο Σερίφης του Διαστήματος και οι Αστρομαχητές 
★★★★★★★☆☆☆
Στο μακρινό μέλλον η ανθρωπότητα έχει αποικίσει πλανήτες σε ολόκληρο το σύμπαν, δημιουργώντας τα Νέα Σύνορα. Οι Αστρομαχητές είναι επίλεκτοι πράκτορες που ερευνούν εγκλήματα και ξεσκεπάζουν δολοπλοκίες εναντίον της ασφάλειας των Νέων Συνόρων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 9+)







Μάιτι ΜάουςMighty Mouse, the New Adventures (1987)
"Μάιτι Μάους 
★★★★★★☆☆☆
Το ανθρωπόμορφο ποντίκι υπερήρωας έχει διασκεδαστικές και σατιρικές περιπέτειες σε αυτό το Κυριακάτικο καρτούν του Ralph Bakshi. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Αλφ ο ΕξωγήινοςA.L.F. (1987)
"Αλφ 
★★★★★★☆☆☆
Η εκπομπή κινουμένων σχεδίων αποτελεί prequel της σειράς "Αλφ ο Εξωγήινος", και παρακολουθούμε τις περιπέτειες του μαλλιαρού, διασκεδαστικού εξωγήινου στον πλανήτη του Μελμάκ, πριν την καταστροφή του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Ντένβερ, ο Τελευταίος ΔεινόσαυροςDenver, the Last Dinosaur (1988)
"Ντένβερ, ο Τελευταίος Δεινόσαυρος"★★★★★★
Όταν ένα ασυνήθιστα έξυπνος δεινόσαυρος, εκκολάπτεται απροσδόκητα από ένα απολιθωμένο αυγό στην Καλιφόρνια του '80, μια φιλική ομάδα εφήβων τον υιοθετεί και τον διδάσκει πώς να κρύβεται από τα αδιάκριτα βλέμματα και πως να γίνει master του σκέιτμπορντ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)









Η Μεγάλη των Μπάτσων ΣχολήPolice Academy: The Series (1988)
"Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Οι περαιτέρω περιπέτειες της συμμορίας της Αστυνομικής Ακαδημίας. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+)









Ο Γκάρφιλντ και οι Φίλοι τουGarfield and Friends (1988)
"Ο Γκάρφιλντ και οι Φίλοι του"   
★★★★★★☆☆☆☆ 
Οι ιδιόμορφες περιπέτειες του πορτοκαλί γάτου, με την απεριόριστη όρεξη για λαζάνια, του πιστού σκύλου Όντιν, και του Όρσον του Γουρουνιού.  (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)









Κόμης ΝτάκουλαCount Duckula (1988)
"Κόμης Ντάκουλα"★★★★★★★
Οι περιπέτειες μιας χορτοφάγου πάπιας βαμπίρ και των υπηρετών της, του πιστού υπηρέτη Ίγκορ και της ελαφρόμυαλης Νταντά. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)